Busbanden

Busbanden

Als ondernemer in het bustransport draagt u een grote verantwoordelijkheid. Of het nu om korte, dagelijkse afstanden gaat of lange busreizen, uw passagiers vertrouwen op de deskundigheid van uw buspersoneel en de kwaliteit en veiligheid van uw materieel. De kwaliteit van de banden van uw bussen is van vitaal belang. Niet alleen voor de veiligheid en bedrijfszekerheid, maar ook voor nieuwe succesfactoren als duurzaamheid en brandstofefficiency.

Elk type busvervoer een eigen band

Bussen zijn er in verschillende soorten en maten. Dat geldt automatisch ook voor busbanden. De keuze van de juiste busband hangt samen met het type bustransport. Bij korte afstanden zijn andere busbanden nodig dan bij lange ritten. Lokaal en regionaal busvervoer vereist banden die berekend zijn op veel afremmen en optrekken. Let ook op de besparende en duurzame kwaliteiten van de te kiezen busband. Bij landelijk en internationaal busvervoer moeten de banden berekend zijn op hogere snelheden en langdurig wegcontact. Bij alle typen busvervoer speelt het comfort van de chauffeur en de passagiers een grote rol.

Alle merken busbanden

Euromaster is een multibrand aanbieder van banden. Dit houdt in dat binnen het assortiment van Euromaster alle merken busbanden snel leverbaar zijn. Dat geldt voor de A-merken, maar ook voor minder bekende budgetmerken. Al onze busbanden voldoen aan de kwaliteitsnormen die horen bij professioneel passagiersvervoer. Bedenk dat het juiste type band onder uw bussen bijdraagt aan een veilige wegligging, goede rijprestaties en een scherpere kilometerprijs. Betrek de meest voorkomende weg- en weersomstandigheden en het gemiddelde aantal kilometers bij uw bandenkeuze. 

Professionele controle en tijdige vervanging

U wilt het optimale rendement uit uw voertuigen halen. Voorkom oponthoud door de conditie van alle busbanden met regelmaat te laten controleren. Let ook op de juiste bandenspanning. Onder- of overspanning van busbanden brengt voor uw chauffeurs, passagiers en bedrijfsvoering onnodige risico’s met zich mee. Met MasterCARE + bent u verzekerd van regelmatige controle van uw wagenpark. Wilt u weten welke oplossingen wij nog meer bieden? Neem contact op met ons accountteam.