Uitlijnen

Uitlijnen

Door uw truck uit te laten lijnen, worden afwijkingen in de wielstand gecorrigeerd. Wanneer uw vrachtwagen niet goed is uitgelijnd, slijten de banden onregelmatig en gaan ze minder lang mee. Bovendien rijdt u minder veilig en minder zuinig dan met een goed uitgelijnd voertuig. Door uw vrachtwagen uit te lijnen, voorkomt u onnodige bandenslijtage.

Afwijkingen in de wielstand

Om optimaal te kunnen rijden, worden de wielen onder een bepaalde hoek onder uw vrachtwagen geplaatst. Door bijvoorbeeld het raken van een stoeprand of door een gat in de weg te rijden, kunnen afwijkingen ontstaan in de wielstand. Dit kunt u merken doordat het stuur van uw vrachtwagen scheef staat, uw vrachtwagen naar één kant trekt of zwaarder stuurt en doordat uw banden ongelijkmatig slijten.

Gevolgen van een verkeerde uitlijning

Wanneer uw truck verkeerd is uitgelijnd, rijdt u minder veilig en comfortabel. Uw banden slijten sneller en onregelmatig, waardoor ze minder lang mee gaan. Uw brandstofverbruik is hoger en uw vrachtwagen levert slechtere rijprestaties, heeft een slechtere wegligging en een slechtere stuurcontrole.

Uitlijnen op locatie

Bij Euromaster staan onze experts voor u klaar om uw voertuigen uit te lijnen. Dit kan in onze garages, maar indien gewenst komen we bij u op locatie op een moment dat u het beste uitkomt. Onze Mobiele service units zijn uitgerust met de modernste uitlijnapparatuur en onze monteurs worden continu getraind om uw voertuigen het beste onderhoud te geven.