Balanceren

Balanceren

Wanneer banden niet goed gebalanceerd zijn, levert dat een verminderd rijcomfort op. U kunt bijvoorbeeld last hebben van een trillend stuur of dashboard. Nadat uw banden opnieuw zijn gebalanceerd, rijdt u veiliger, prettiger en heeft u minder kosten die worden veroorzaakt door bandenslijtage. Bij de montage of het wisselen van banden worden de banden op de stuuras standaard door onze monteurs gebalanceerd.

Voordelen van banden balanceren

Banden die niet goed zijn gebalanceerd, hebben slechter contact met de weg. Daarnaast wordt de ophanging onnodig zwaar belast. Dit is te merken doordat het stuur van uw vrachtwagen begint te trillen bij hoge snelheden of doordat het stuur zich langzaam heen en weer beweegt bij lagere snelheden. Door de banden van uw vrachtwagen regelmatig te laten balanceren, voorkomt u hoge reparatie- en vervangingskosten die kunnen optreden bij slecht gebalanceerde banden. Daarnaast rijdt u veiliger en zuiniger en dus efficiënter, wat kan resulteren in bijvoorbeeld lagere brandstofkosten.

Werkwijze balanceren

Onze apparatuur kan vaststellen waar op de velgrand een specifiek gewicht nodig is om de onbalans van de band op te heffen. Vervolgens worden op die plaatsen balanceergewichtjes geplaatst. Deze gewichtjes heffen de onbalans op. Het wiel met de band wordt volledig doorgemeten om er zeker van te zijn dat hij over de hele omtrek even zwaar is. Vervolgens wordt het wiel met de band weer gemonteerd. De balanceergewichtjes blijven na montage zichtbaar.
Alleen door alle banden te balanceren kunnen wij u optimaal rijcomfort zonder hinderlijke trillingen en ongelijkmatige slijtage garanderen. Wij adviseren daarom om ook bij vervanging van een enkele band alle banden opnieuw te laten balanceren.