Bandenwissel

Bandenwissel

Het wisselen van banden is nodig om veilig en zuinig te rijden. In de winter worden er door de weersomstandigheden andere eisen gesteld aan uw banden dan in de zomer. Als uw bedrijf ook internationaal opereert, kan het helemaal van belang zijn uw banden aan te passen aan het seizoen: in een aantal Europese landen is het rijden op winterbanden verplicht.

Seizoenswissel

Zodra de temperatuur zakt tot onder de 7°C raden wij aan om winterbanden onder uw vrachtwagens te plaatsen. Winterbanden hebben een andere samenstelling dan zomerbanden en zijn geschikter voor extreme weersomstandigheden, zoals kou en (winterse) neerslag. In een aantal Europese landen, zoals Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, is het rijden op winterbanden zelfs verplicht bij lage temperaturen. Bij elke bandenwissel worden de banden opnieuw gebalanceerd voor optimale veiligheid en verhoogd rijcomfort.

Banden in opslag

Als u uw banden bij Euromaster laat wisselen, heeft u de mogelijkheid de banden bij Euromaster op te slaan. De banden worden gemerkt en opgeslagen in een magazijn waar ze niet worden blootgesteld aan factoren die van invloed kunnen zijn op de kwaliteit of levensduur van de banden. Wanneer de opgeslagen banden weer onder uw vrachtwagens geplaatst moeten worden, liggen ze klaar.

Wilt u de banden van uw vrachtwagens door Euromaster laten wisselen of wilt u uw banden bij Euromaster opslaan? Neem contact op voor de mogelijkheden.