Wielen

Wielen

Zonder wielen is uw vrachtwagen nergens. Een wiel bestaat uit een velg met een bevestigingsschijf. Wanneer hier een band op gemonteerd wordt, spreken we van een band-wiel combinatie. Deze band-wiel combinatie zorgt ervoor dat uw chauffeurs veilig de weg op kunnen, mits deze goed onderhouden wordt.

Montage wielen

Wanneer wielen goed gemonteerd worden, gaan ze langer mee. De montage van wielen heeft daarnaast invloed op de levensduur van de band. Als de band-wiel combinatie goed gemonteerd is, hebben banden en wielen een langere levensduur. Daarnaast verhoogt goede montage de veiligheid, bespaart u op kosten en heeft u minder last van trillingsproblemen.

Omkeerbare wielen

Speciaal voor enkellucht opleggers zijn omkeerbare wielen ontwikkeld. Dit houdt in dat de band-wiel combinatie op de remtrommel gedraaid kan worden. Het ventiel is voorzien van 2 ventielpijpen. De voordelen van omkeerbare wielen zijn dat de band niet meer gedemonteerd hoeft te worden, wat u tijd en geld bespaart. Daarnaast weet het wiel 1 kilo minder dan een standaard wiel.