Groen en duurzaam bandenbeheer

Groen en duurzaam bandenbeheer

Rijd zuiniger, verminder uw CO2-uitstoot én hergebruik grondstoffen met groen en duurzaam bandenbeheer. Kom in aanmerking voor het duurzaamheidscertficaat.

Verklein uw footprint, vergroen uw wagenpark

Als wagenparkbeheerder staat u voor de uitdaging om uw wagenpark te vergroenen. Want een groener wagenpark draagt bij aan een duurzame wereld en scheelt ook nog eens in de portemonnee. Heel mooi, maar hoe pakt u dat aan? Wij weten dat duurzaam bandenbeheer een wereld van verschil maakt.

Minder brandstof en lagere emissies door slim bandenbeheer

Als onderdeel van de Michelin Group helpen we fleetowners door heel Europa hun CO2-uitstoot te minimaliseren. Banden spelen daarbij een cruciale rol. Slim bandenbeheer en -onderhoud scheelt niet alleen brandstof, het zorgt ook nog eens voor lagere emissies.

Scoor het duurzaamheidscertificaat

Om verduurzamen te bevorderen zijn we gestart met iets nieuws: ons eigen certificaat voor groen en duurzaam bandenbeheer.

Met dit unieke certificaat beoordelen we de banden van uw vloot op alle cruciale punten, die direct van invloed zijn op uw brandstofverbruik en emissies. Afhankelijk van de score verstrekken we een certificaat met één, twee of drie sterren. Hiermee toont u aan dat u groen bezig bent én weet u direct wat u eventueel nog méér kunt doen om te vergroenen. De brochure met meer informatie en de scorecard kunt u hier downloaden.

Scorecard

Aan de hand van de 6 punten op de scorecard zullen wij uw wagenpark objectief beoordelen. De 6 punten ter beoordeling zijn: herprofileren van banden, vernieuwen van banden, verwerken van karkassen tot nieuwe grondstoffen, balanceren van banden, wagenparkcontroles met pompen van banden en het uitlijnen van voertuigen. De score die hieruit komt zal aangeven of u een certificaat met één, twee of drie sterren ontvangt.

Neem contact op

Wilt u ook in aanmerking komen van voor het certificaat: Groen en Duurzaam bandenbeheer? Of wilt u meer informatie ontvangen over hoe u uw wagenpark kunt vergroenen en verduurzamen? Dan staan wij voor u klaar. U kunt direct contact opnemen per mail via sales.support@euromaster.com of telefonisch via +31 (0)570 679 701.