4-levensstrategie

4-levensstrategie

Als uw vrachtwagens duizenden kilometers per jaar afleggen, wilt u niet besparen op de kwaliteit, veiligheid en het comfort van uw banden. Maar nieuwe vrachtwagenbanden zijn duur en drukken uw winst. Met onze 4-levensstrategie worden uw banden geherprofileerd en voorzien van een nieuw loopvlak in plaats van deze direct te vervangen. Hierdoor rijdt u kwalitatief net zo goed, maar veel goedkoper dan wanneer u steeds nieuwe banden aan zou moeten schaffen.

Volledige benutting van uw banden

De 4-levensstrategie maakt een volledige benutting van de band mogelijk. U realiseert een aanzienlijke besparing en verhoogt uw kilometercapaciteit, waarmee u het maximale uit uw investering haalt. In Nederland wordt maar 1 op de 5 banden vernieuwd, terwijl dit in de rest van Europa 1 op 3 en in Amerika zelfs 2 op 3 is. Wij geven in ons land dus onnodig veel geld uit aan nieuwe banden.

Wat zijn de 4 levens van een band?

Leven 1: Nieuwe band
Uw vrachtwagens beginnen natuurlijk op nieuwe banden. Deze banden gaan, afhankelijk van het gebruik en de rijstijl, een bepaald aantal kilometers mee voor het profiel weggesleten is. Zodra uw banden aan vervanging toe lijken te zijn, worden ze uitgebreid gekeurd door onze specialisten om te kijken of hun levensduur verlengd kan worden door middel van herprofilering en loopvlakvernieuwing.

Leven 2: Herprofileren
Zodra het profiel van uw banden is versleten, is het onverantwoord en wettelijk verboden hier nog mee verder te rijden. Door de banden te herprofileren, wordt de grip van de banden verbeterd en kunnen ze nog 15 tot 30% extra kilometers rijden. Herprofilering zorgt daarbij voor een lagere rolweerstand, wat fors scheelt in de brandstofkosten. Niet alle banden kunnen opnieuw geprofileerd worden. Let hiervoor op het label ‘regroovable’.

Leven 3: Loopvlakvernieuwing
Het derde leven van de band is een loopvlakvernieuwing. Dit houdt in dat de volledige bovenste laag van het loopvlak wordt verwijderd en hier weer een nieuw loopvlak op wordt gelegd. Dit scheelt u de helft van de kosten van een nieuwe band en de vernieuwde band gaat weer net zo lang mee als een nieuwe band.

Leven 4: Herprofileren
Ook het vernieuwde loopvlak kan geherprofileerd worden zodra het profiel afgesleten is. Hiermee kunt u opnieuw een flink aantal kilometers maken, wat u een extra kostenbesparing oplevert van tot 36%.

Vernieuwen op naam

Wij adviseren altijd uw banden te vernieuwen op naam. Vernieuwen op naam betekent dat wij uw eigen karkassen opsturen ter vernieuwing en u dus altijd weet wat de historie ervan is. Hiermee kunt u dus zelf invloed uitoefenen op de kwaliteit van de versleten banden. U weet namelijk wat ermee is gebeurd. Bovendien krijgen deze karkassen voorrang, dus werkt het ook nog sneller.

Wilt u meer weten over onze 4-levensstrategie? Neem contact op met uw accountteam.