Bandenspanning

Bandenspanning

Het rijden op de juiste bandenspanning zorgt ervoor dat uw banden langer meegaan en dat andere onderdelen niet onnodig slijten. Het bepalen van de juiste bandenspanning kan echter moeilijk zijn voor grondverzetvoertuigen, omdat ze vaak wisselend belast worden en op verschillende typen ondergrond toegepast worden.

Bandenspanning controleren

Het regelmatig controleren van uw bandenspanning en deze indien nodig op peil brengen, draagt bij aan een verminderd brandstofverbruik en minder slijtage. Wanneer de bandenspanning te laag is, kunnen uw grondverzetbanden onnodig warm worden, wat de band ernstig kan beschadigen. Een te hoge bandenspanning kan ervoor zorgen dat het karkas scheurt. 

Richtlijnen

Zorg ervoor dat u de richtlijnen van de fabrikant volgt omtrent bandenspanning om het maximale uit uw banden te halen en houd hierbij rekening met de werkzaamheden en de ondergrond waarop het voertuig rijdt. Ook wanneer uw banden gevuld zijn met stikstof is het nog steeds belangrijk om regelmatig de bandenspanning te controleren.

Wilt u advies over de juiste bandenspanning voor uw voertuigen? Neem contact op met uw Euromaster garage of met uw accountteam.