Wagenparkcontrole

Wagenparkcontrole

Door het uitvoeren van preventieve wagenparkcontroles zorgen we ervoor dat u het maximale uit uw leaseauto’s haalt. Wij helpen de berijder om het maximale uit zijn of haar banden te halen, zodat het minder vaak nodig is om de banden te vervangen. Op die manier kunnen we kosten reduceren en produceren we minder afval.

Duurzaamheid

Bij Euromaster staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel, dit wordt onderstreept door onze VACO MVO+ certificering. Een onderdeel hiervan is onze klanten helpen met het optimaal benutten van hun banden. Wij bieden diverse handige tools die hierbij kunnen helpen. Ook het inbouwen van bepaalde telematica kan ervoor zorgen dat u eerder op de hoogte bent van veranderingen in het weg- of rijgedrag van uw auto, zodat u op tijd in kunt grijpen. 

Veiligheid

Naast duurzaamheid is veiligheid natuurlijk erg belangrijk. Maximale benutting van banden is heel mooi, alleen betekent dit niet dat we onze klanten rond laten rijden op versleten banden. Door banden in optimale conditie te houden, besparen berijders brandstof en rijden ze veiliger. Preventieve inspectie is hierin een belangrijke factor. Steeds vaker treffen we auto’s aan waarvan de berijder niet op tijd heeft geconstateerd dat de banden versleten zijn. Gelukkig hebben we tijdens de zomer- en winterwissel twee controlemomenten voor het voertuig. Om niet van deze contactmomenten, en van de discipline van de berijder, afhankelijk te zijn, voeren we tijdens de wagenparkcontroles de restant millimeters van de band in, zodat we kunnen bepalen wanneer de band aan vervanging toe is en kunnen we hiervoor tijdig een afspraak plannen met de berijder. Zo kunnen we ervoor zorgen dat ze zowel duurzaam als veilig de weg op gaan.