Uitlijnen

Uitlijnen

Om uw banden op topniveau te houden en veilig te rijden, is het belangrijk om uw voertuig regelmatig te laten uitlijnen. Met uitlijning heffen onze experts afwijkingen in de wielstanden op. Deze krijgt u als u bijvoorbeeld een stoeprand raakt, over een grote steen of door een gat in de weg rijdt of een aanrijding krijgt. Om ervoor te zorgen dat u optimaal rijdt, zijn uw wielen onder een bepaalde hoek geplaatst. Na verloop van tijd kunnen afwijkingen ontstaan in de wielstanden. Omdat het niet prettig rijdt met afwijkingen en dit bovendien uw veiligheid in gevaar brengt, is het belangrijk om uw voertuig regelmatig te laten uitlijnen.

Koersvast, veilig en zuinig rijden

Staat uw stuur schuin, trekt uw auto naar één kant of stuurt hij zwaarder? Dan is hij niet goed uitgelijnd. Wij adviseren u om minimaal eenmaal per jaar de uitlijning van uw of bestelwagen auto te laten controleren. Stoepjes, een aanrijding en putten in de weg veroorzaken afwijkingen in de wielstanden. Door uw auto of bestelwagen te laten uitlijnen door de experts van Euromaster worden deze afwijkingen opgeheven. Het is niet mogelijk om banden uit te lijnen, want banden worden gebalanceerd. Maak een afspraak om uw auto te laten uitlijnen. Uitlijnen zorgt ervoor dat uw banden en auto-onderdelen minder snel slijten, u minder brandstof verbruikt en veiliger en comfortabeler rijdt.

Gevolgen van een verkeerde uitlijning

Een verkeerde uitlijning kan verschillende gevolgen hebben en uw auto of bestelwagen onnodig belasten. Afwijkingen in de wielstand van uw voertuig kunnen de volgende problemen tot gevolg hebben:

• Verminderde veiligheid
• Slechter rijcomfort
• Verhoogde bandenslijtage
• Snellere slijtage van de mechanische onderdelen
• Hoger brandstofverbruik
• Slechtere rijprestaties
• Slechtere wegligging en stuurcontrole