Airco

Airco

Goed onderhoud van de airco van uw (bestel)auto is belangrijk voor de toevoer van frisse lucht in uw auto. In de zomer bent u verzekerd van frisse lucht, in de winter zorgt uw airco voor snelle ontwaseming van uw beslagen ramen. Door uw airco regelmatig te laten controleren en elk jaar een servicebeurt te geven, voorkomt u problemen en hoeft u zich geen zorgen te maken over vieze luchtjes of mankementen. Wanneer uw airco stinkt, u meer last heeft van beslagen ramen of uw airco niet koud wordt, kan dat er op wijzen dat er iets mis is met uw airco. 

Airco vullen

De airco in de auto regelt de temperatuur en zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid afneemt. Om te zorgen dat uw airco goed blijft werken, is het belangrijk om met regelmaat de airco te vullen. In het aircosysteem zit een koudemiddel dat verdampt of kan weglekken. Door lekkage langs het rubber neemt het koudemiddel gemiddeld tussen de 5% en 10% af per jaar. Daardoor treedt er drukverlies op waardoor de airco in uw auto minder koele lucht afgeeft. Het bijvullen van de airco is mogelijk als u kiest voor de airco service. Hierbij wordt ook het interieur nagekeken om ongewenste bacteriën en geurtjes of een muffe lucht te voorkomen.

Airco reinigen en vullen

Levert uw airco minder koele lucht dan u gewend bent of heeft u last van vieze luchtjes? Dan kan het zijn dat uw airco gereinigd moet worden. Tijdens de airco combi service worden de leidingen van uw airco uitgebreid schoongemaakt en worden de overige onderdelen, zoals het filter en de filterdroger, visueel gecheckt. We persen het volledige systeem af met droge stikstof. Daarnaast wordt het koudemiddel van uw airco bijgevuld. 

Airco in de winter

Als u denkt aan airconditioning in uw auto, denkt u waarschijnlijk aan de verkoeling die geboden wordt bij warme weersomstandigheden. Wat veel mensen niet weten, is dat uw airco in de auto of bestelwagen ook in de winter erg handig kan zijn. Uw airco zorgt er namelijk voor dat uw beslagen ramen in no time weer ontwasemd zijn. Het blijven gebruiken van uw airco in de auto in de winter komt daarnaast de levensduur van de auto airconditioning ten goede. Het voorkomt lekkages, die slecht zijn voor het milieu en uw portemonnee, en het zorgt ervoor dat uw airco ook in de zomer uw bestelwagen voorziet van schone en frisse lucht.