Balanceren

Balanceren

Heeft u weleens meegemaakt dat uw stuur trilde tijdens het rijden? Dit is één van de tekenen dat uw wielen niet goed zijn gebalanceerd. Gebalanceerde wielen zijn over de hele omtrek even zwaar. Dit voorkomt dat uw auto bij een bepaalde snelheid gaat trillen of schudden en de ophanging onnodig wordt belast.

Voordelen balanceren

Goed gebalanceerde wielen hebben een beter contact met de weg. U rijdt dus een stuk veiliger. Als u te lang doorrijdt met slecht gebalanceerde banden levert dit onregelmatige slijtage op, die vrij eenvoudig voorkomen had kunnen worden. Daarnaast rijdt u zuiniger op gebalanceerde wielen en bespaart u dus fors op uw brandstofkosten.

Werkwijze balanceren

Wanneer wielen worden gebalanceerd, worden loodjes op de velgrand geplaatst. Deze loodjes moeten ervoor zorgen dat het wiel over de gehele omtrek weer even zwaar wordt. Het gewicht en de plaats van de loodjes worden bepaald door een computergestuurd apparaat dat tot op de gram nauwkeurig is. Het wiel en de band worden samen doorgemeten om er zeker van te zijn dat het gewicht gelijk is.

Regelmatig balanceren voorkomt onnodige kosten

Wij raden aan uw banden regelmatig te laten balanceren om onnodig hoge reparatie-, vervangings- of brandstofkosten te voorkomen. Zodra u merkt dat het dashboard van uw auto of bestelwagen begint te trillen bij hoge snelheden, is het aan te raden uw banden te laten balanceren. Euromaster balanceert uw banden standaard bij de montage of bandenwissel, ook als dit op locatie gebeurt.