Watervulling

Watervulling

Landbouwbanden kunnen gevuld worden met lucht maar in veel gevallen ook met water. Het vullen van uw landbouwbanden met water in plaats van met lucht kan grote voordelen opleveren. Watervulling zorgt er namelijk voor dat het machinegewicht verhoogd wordt of dat het zwaartepunt verlaagd wordt. Daarnaast moet aan de watervulling een antivriesmiddel worden toegevoegd, zodat de watervulling in de winter niet bevriest.

Tubeless banden

Zowel binnenbanden als tubeless banden kunnen gevuld worden met water. Bij tubeless banden moeten de wielen dan wel tegen doorroesten behandeld zijn, bijvoorbeeld door middel van een poedercoating. 

Vullen met water en lucht

Wanneer uw landbouwbanden met water gevuld worden, betekent dit niet dat ze voor 100% water zullen bevatten. De banden worden voor 75% gevuld met water en een antivriesmiddel. De overige 25% zal dan gevuld worden met lucht. De banden kunnen dus op de normale manier op spanning worden gebracht. Omdat er nog maar weinig lucht in de band zit, is het van belang om regelmatig de bandenspanning te controleren. Voor het vullen van de band zijn speciale vulnippels op de markt. De vulnippel voert lucht af tijdens de watertoevoer. Wij vullen banden met water in uw Euromaster garage en op locatie. Wilt u advies over watervulling? Neem contact op met uw accountteam.

Antivries

Hoewel de winters in Nederland doorgaans niet heel streng zijn, is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de watervulling in de banden niet bevriest. Meestal wordt er calciumchloride of magnesiumchloride toegevoegd aan de watervulling om ervoor te zorgen dat deze niet bevriest.