Luchtbanden

Luchtbanden

Voor industriële voertuigen die veelal op oneffen terrein rijden, zijn speciale luchtbanden ontwikkeld. Het ontwerp van de band zorgt voor een betere schokdemping. Dit zorgt er niet alleen voor dat beschadigingen van de heftruck en de lading worden voorkomen, het geeft de bestuurder ook een verhoogd rijcomfort. De nieuwste generatie banden heeft een karkas dat een sterk verhoogde inrijdingsbestendigheid heeft.

Diagonale en radiale luchtbanden

Luchtbanden zijn verkrijgbaar in diagonaal maar ook in radiaal uitvoering. De druk in diagonale luchtbanden kan hoger worden dan in radiaalbanden, waardoor ze minder veerkracht hebben dan radiaalbanden. Radiaalbanden zijn daarentegen geschikter voor voertuigen die zware ladingen vervoeren. De levensduur van radiaalbanden is ongeëvenaard, evenals het comfort, waardoor het voertuig minder onderhoud nodig heeft. De stabiliteit ten opzichte van diagonaalbanden is daarentegen lager.

Advies op maat

Wilt u weten welke luchtbanden geschikt zijn voor uw voertuigen of welke oplossingen Euromaster aanbiedt voor uw bedrijf? Neem dan contact op met uw accountteam.