Industriebanden

Industriebanden

Industriebanden zijn er in allerlei soorten en maten. Euromaster biedt een ruim assortiment, van reachstacker banden tot heftruckbanden en van volrubberbanden tot luchtbanden. Wij voorzien u graag van advies, zodat u de beste keuze kunt maken. Daarnaast bieden wij een ruim assortiment aan ruilwielen. Wij kunnen de nieuwe banden op velg klaarzetten, zodat de stilstand van uw voertuigen tot een minimum wordt beperkt.

Heftruckbanden/volrubberbanden

U wilt gewoon uw werk kunnen doen en niet stil komen te staan met bandenpech. In dat geval zijn volrubber banden een uitstekende oplossing. Doorgaans valt het moment waarop banden vervangen moeten worden slechts sporadisch samen met het moment waarop uw heftruck een onderhoudsbeurt nodig heeft. Wij hebben een nauwe samenwerking met heftruckdealers en –importeurs om just-in-time vervanging te bewerkstelligen door een landelijk netwerk van bandenpersen. De vervanging van banden gebeurt op een tijdstip dat u uitkomt. Als tegenhanger voor volrubberbanden op heftrucks zijn er speciale luchtbanden ontwikkeld. Hier leest u meer over op deze pagina.

Volrubberbanden voor shovels

Op plaatsen waar veel lekke banden gereden worden door obstakels die nauwelijks te ontwijken zijn, bijvoorbeeld in de afvalverwerking of recycling, heeft Euromaster een oplossing waarbij stilstand en onvoorziene kosten tot het verleden behoren. Voor deze voertuigen bieden wij volrubberbanden aan die door het ontwerp van de banden een verhoogd comfort hebben. Wilt u meer weten over deze oplossing? Neem contact op met uw accountteam.

Rubber tracks

Door onze zeer korte lijnen met de grootste producent van rubber tracks ter wereld zijn wij in staat om de gewenste tracks zeer snel te leveren. Zo wordt uw stilstand beperkt en kunnen uw medewerkers snel weer aan de slag.

Keuren van wielen

Bij het vervangen van banden van uw voertuig – of dit nu gaat om uw reachstacker, terminal tractor, empty container handler of heftruck – is het keuren van de wielen een vast en cruciaal onderdeel. Uw industrievoertuigen, en daardoor de wielen, zijn vaak verantwoordelijk voor het dragen van ettelijke tonnen. Door de wielen te keuren, wordt gekeken of de wielen nog in staat zijn al dat gewicht te dragen. Veiligheid staat voorop en het tijdig vervangen van uw wielen kan van levensbelang zijn. Euromaster monteert geen nieuwe banden als de wielen niet meer in staat zijn de maximale capaciteit te dragen.